Type and press Enter.

Mijn schaduw verhaal

introductie

Schaduw Alchemie

De laatste tool die je ooit zult gebruiken

Het was op een frisse Oktober avond 2016 in Amsterdam Oost. Het was buiten al behoorlijk donker en ik had een wierookje en kaarsen aangestoken. Ik lag op m’n rug op een Perzisch tapijt toen ik de video van Matt Kahn beluisterde. Een vriendin had deze naar me toegestuurd.

Destijds wist ik dat er veel te doen was met schaduw, maar kon er nog niet echt bij, vond het concept moeilijk te begrijpen, maar ik was diep geïnvesteerd in alles wat ik kon leren over pijn en schaamte.

de tijden zijn veranderd

Ik kan er nu niet meer gepassioneerd naar luisteren, simpelweg omdat het traag is geworden met hedendaags begrip. En dat geeft het heel nauwkeurig weer hoe anders het energetisch veld is in vergelijking met 6 jaar geleden. En hoever we zijn gekomen.

Met de energetische ontwikkelingen, het openen van portals en dergelijke, is deze slechts 6 jaar oude video inmiddels achterhaald en toch ook nog relevant.

Destijds was ik de leerling opzoek naar antwoorden, maar inmiddels ben ik gelukkig zelf capabel in het lezen en begrijpen van energie.

Shadow, I see you, I acknowledge your power. I see your power, I respect the shadow.

Matt Kahn

Als je het leuk vindt, kun je hier de betreffende video bekijken: video

something changed

Vandaag is het heel anders, vandaag moet de schaduw zich overgeven aan onze wil. Mede door het werk wat er al gedaan is, persoonlijk en collectief, en door de energetische verschuivingen sindsdien.

schaduw moet zich overgeven aan onze wil

De meeste mensen moeten zelf overgeven als ze deze woorden tot zich laten doordringen. En begrijpelijk, er ligt nog heel veel angst op schaduw. Angst voor afwijzing en buitensluiting, wat eigenlijk de moeder der angsten is. Iets lichter: bang te falen.

Schaduw is een energetisch deel van ons wat vast zit aan overtuigingen. Inmiddels zijn wij als mens al een stuk verder in het schaduw verhaal. We kunnen zien dat sommige patronen niet van ons zijn, maar overgedragen door onze verzorgers en omgeving. We weten dat het patronen zijn die zich blijven herhalen, totdat er ergens iets verandert.

Ik ben in November 2020 in aanraking gekomen met Schaduw Alchemie. Een heel andere benadering van het schaduw werk dan wat ik kende. Eerder was de schaduw nog groter was dan ikzelf, en nu moet de schaduw zich overgeven aan mij.

Door het Alchemie stuk zijn de energetische processen beter behapbaar. Alchemie is niets anders dan het veranderen van de energetische dichtheid.

Schuldgevoel en spijt hebben een heel dichte energie, het is zwaar. Speelsheid en liefde hebben een veel lichter energetische dichtheid en zijn licht.

Het alchemie stuk transformeert de schaduw naar licht.

De schaduw is niet meer machtiger dan wij.

wat ik ermee heb opgelost

Het aller belangrijkste wat ik ermee heb gewonnen, echt met stip op nummer 1, is dat ik mijn eigen rug altijd heb. Ik verlaat mezelf voor niks of niemand. Ik ben volledig Soeverein geworden. In 2021 riep ik dat ‘Autonomie’ mijn woord voor het jaar is en Jezus mina, hoe!

Ik kan geen cent op zak hebben, uitgescholden worden, terecht gewezen worden door een autoriteitsfiguur, het kan allemaal gebeuren, maar niemand kan mij bewegen zonder dat ik het wil.

Op een goede nummer 2 staat dat ik geen angsten meer heb. Uiteraard kan er een angst opkomen of ik kan ergens van schrikken, maar dat is slechts enkele seconden, waarna ik gewoon het stuur weer in handen pak.

En als we dan toch lekker bezig zijn, mijn relaties zijn verdiept en intiemer. Ik durf mezelf te laten zien, en de ander volledig zonder oordeel te ontvangen.

Goed, nog 1tje dan, ik kan me beter concentreren, weet wat ik wil, wat mijn smaak is en wat ik aan het creëren ben. Hoe ik mijn leven vorm geef en mijn zelf expressie de vrijheid geef.

Wat hebben mijn cliënten ermee opgelost

De meeste van mijn cliënten zijn mensen die last hebben van triggers en trauma respons. Zij hebben vaak alles al geprobeerd, maar er niet uitkomen. Zij zijn bij psychologen geweest, hebben life coaching gehad, doen medicatie, doen yoga/meditatie, probeerden affirmaties/journallen/maanrituaelen/kristallen/etc. Je snapt het wel, de whole shebang.

Na allerlei therapieëen triggerden zij nog steeds, voelden zij zich nog steeds niet top. (Logisch ook)

Trauma, zeker oude trauma, zit verwoven in je gedachten en gedrag. Dat los je niet op met 1x per week praten.

Inspiratie

Mijn grootste inspirator is Carl Jung, hij is mijn main man. Zijn kijk op schaduw en bewustzijn is alles omvattend en onmiskenbaar.

Zijn werk ligt ten grondslag aan de moderne psychologie. Echter, worden zijn lessen niet ten volle doorgevoerd, en daarmee wordt de essentie niet geraakt.

Aangezien ik alleen maar lekker ga op ‘de kern’ en ‘essentie’ van dingen, ben je hier aan het juiste adres als je daar meer van wilt.

conclusie

Schaduw Alchemie heeft mij met mijn voeten op de grond gezet, weg van het zweverige spirituele gehannis, waar ik me nooit echt bij op me gemak voelde trouwens. Het is ook geen onderdeel van het lichtgrid, daar waar de groepsbewustzijn de meeste mensen nog in de greep heeft.

Wanneer je aan Schaduw Alchemie begint, stap je op een pad waarbij je afscheid neemt van dingen waarvan je dacht dat moest (maar wat niet blijkt te zijn), door de overtuigingen en programmering van je onderbewuste – door een maatschappij die niet echt lekker werkt – bewust te maken en te alchimeren naar iets anders, iets lekkerders.

Durf je het aan? Helemaal jezelf te worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 18+?

Je mag deze pagina alleen betreden als je ouder dan 18 jaar bent.

Ben je 18+?

Je mag deze pagina alleen betreden als je ouder dan 18 jaar bent.