Type and press Enter.

Perfectionisme kan heel helend zijn, ontdek hoe!

Hoe Perfectionisme Helend Kan Zijn – Een Nieuwe Manier Van Denken

Zo’n beetje alle coaches en psychologen zullen je vertellen dat perfectionisme een aanwijzing is van een onderliggend probleem. Dit hoeft zeker niet zo te zijn.

Perfectionisme kan net zo goed uiting van onberispelijke smaak zijn.

Pressure creates Diamonds

nature

Perfectionisme wordt vaak gezien als iets negatiefs, maar het kan ook een positieve kracht zijn als het op de juiste manier wordt gebruikt. Als we perfectionisme gebruiken als een helende kracht, kunnen we het gebruiken om onszelf te verbeteren en te groeien op persoonlijk en professioneel niveau.

De helende kracht van perfectionisme

Perfectionisme kan ons helpen om onze doelen te bereiken en onze vaardigheden te verbeteren. Het kan ons ook helpen ons zelfvertrouwen te vergroten en ons gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Door te concentreren op de details en het nastreven van perfectie, kunnen we ons werk verbeteren en betere resultaten bereiken.

Perfectionisme kan ook een helende kracht zijn als we het gebruiken om ons te helpen groeien op persoonlijk niveau. Het kan helpen zwakke punten te identificeren en te werken aan het verbetering. Het kan ook helpen om bewustzijn te vergroten en te helpen bij het ontwikkelen van gezonde gewoonten.

Hoe perfectionisme kan worden gebruikt als een helende kracht

Om perfectionisme te gebruiken als een helende kracht, moeten we ons richten op smaak in plaats van perfectie. In plaats van te proberen iets perfect te doen, concentreren we ons op wat maakt dat we dit resultaat willen. In veel gevallen heeft het te maken met schoonheid, smaak, oog oog detail en excellentie. Dit kan worden bereikt als we van de drukkende kracht van perfectionisme naar de trekkende kracht van perfectionisme shiften.

Zo komen we in de ‘zone’ en komt er een flow los.

Perfectionisme kan prima je zielsmuziek zijn! Het zit ‘m niet in het ontlopen of ontdoen van stress, maar in het omzetten van schaduw naar licht wanneer stress zich voordoet.

mendy linden

Stress

Stress is een uiting van schaduw. Niets anders. De mind ervaart een drukkende overtuiging en geeft dat door aan het lichaam. Doe je hier te lang niets aan dan word je ziek, depressief, burned out.

Perfectionisme
brand in het hoofd

Stress is het gebrek aan geloof in het Zelf.

Situatie – Overload: “Ik krijg dit nooit af, ze gooien het altijd bij mij neer. Waarom ziet niemand dat ik dit niet trek.”

Doel – Rust: “Ik neem alleen mijn eigen taken op me. Ik delegeer wat ik niet af krijg. Iedereen doet mee.”

Probleem – Schaduw: “Ik krijg dat nooit voor elkaar, niemand luistert naar mij (kind), doordat iedereen mij laat zitten, moet ik het wel doen (slachtoffer).”

Oplossing – Schaduw Alchmie: Het actief oplossen van triggers, schaduw in de dagelijkse dag, waardoor iemand bekrachtigd in het leven staat en zich kan laten leiden door ingevingen/goddelijkheid.

Mijn ervaring met Perfectionisme

Vanaf kleins af aan wilde ik alles wat ik deed heel goed doen, ik koppelde mijn identiteit eraan en vond het een heel vervelend gevoel als ik iets niet goed genoeg deed.

Vanaf kleins werd ik dan ook ontmoedigd dingen zo goed te willen doen en kwam een schaamte op. Ik voelde me teveel.

Niet zozeer in het gezin, maar wel in de familie, op school, etc.

Ik ben dyslectisch en wilde altijd hoge cijfers halen, no matter what. Zelfs voor kleine toetsen.

Later in het leven kwam het tot uiting in filosofie, relaties en werk.

Wanneer iemand dus stress ervaart door perfectionisme, is de oplossing: de perfectionist zijn en de stress oplossen, zodat perfectie kan ontstaan uit de smaak van perfectionist.

Het oplossen van deze stress (schaduw) biedt ook veel voordelen op andere vlakken.

Waar schaduw naar kracht wordt gealchimeerd in één deel van het leven, zullen ook andere delen positief worden beinvloed. Door meer energie, meer creativiteit, minder gedoe en meer flow.

Laat je dus niet zomaar van alles aanpraten door iemand met een diploma. Jij bent de leider van jouw leven, jij bepaalt wat jij wilt en jij bepaalt wat je doet (soeverein).

Conclusie

Perfectionisme kan worden gezien als iets negatiefs, maar het kan ook worden gebruikt als een helende kracht om persoonlijke groei te bevorderen en in de zone en smaak te komen.

Wil je meer weten?

Alsjebieft – lees hier een preview van mijn boek wat uitgebreid ingaat op het omzetten van ontkracht naar bekracht: energie Mastery – De weg naar jouw Heilig Rijk
Klik op de afbeelding.

Heb je vragen? Stuur mij een bericht op Facebook, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 18+?

Je mag deze pagina alleen betreden als je ouder dan 18 jaar bent.

Ben je 18+?

Je mag deze pagina alleen betreden als je ouder dan 18 jaar bent.